Geen producten (0)

Van een cloud beast naar een compacte E-smoker

Van een cloud beast naar een compacte E-smoker

 

 

 

 

 

 

Ik rook al een lange tijd een sub-ohm E-smoker. Heerlijk, ik kan alles aanpassen en de smaak is fantastisch. Toch ben ik benieuwd naar het roken van een POD-Systeem. Dit omdat het een kleiner apparaat is en het me super handig lijkt in gebruik. Daarom heb ik mijn sub-ohm E-smoker in de kast gestopt en besloten om een week de Aspire Breeze 2 te dampen. In deze blog zal ik vanuit mijn ervaring de voor en nadelen van een POD-System met jullie delen.

De set up van de Breeze 2

Oké… pff… zwaar weekend gehad. Vandaag begin ik met het gebruik van de Breeze 2. Normaal rook ik 6 mg nicotine maar ik heb er voor de zekerheid 12 mg in gedaan. Dit heb ik gedaan omdat het meer een mond naar long (MTL) apparaatje is en je dus minder damp binnen krijgt. De E-liquid die ik gebruik is Fruitmix van Millers met en VG/PG verhouding van 30/70. Verder heb ik de 0.6 Ohm coil in de Breeze 2 gedaan en de regelaar voor de luchtstroom helemaal open gezet. Ready! Set! Klaar voor gebruik.

Van DL naar MTL

Ik moet even wennen aan de manier van dampen. Ik ben natuurlijk een grote dampwolk gewend maar merk dat dat bij de Breeze 2 wel een stuk minder is. Hierdoor moet je harder inhaleren en word je automatisch gedwongen om mond naar long (MTL) te gaan dampen. De smaak die ik proef is wel minder intens dan met mijn sub-ohm mod, maar ik krijg zeker door de 12mg nicotine wel me buzz. Toch denk ik steeds aan mijn vorige sub-ohm liefde die ik net in de kast heb gegooid. Ik ga zo weg van huis en ik ben benieuwd of de Breeze 2 me de hele dag zal steunen. Het laatste wat ik wil is een pakje sigaretten gaan halen dus ik heb toch maar me Smok tfv12 Prince in me tas gegooid als back up.

De gebruiksvriendelijkheid van een POD-system

Het gaat me eigenlijk prima af met de Breeze 2. Een van de voordelen van de Breeze 2 is dat deze zeer gebruiksvriendelijk is. Met de 2ml POD doe ik toch wel het grootste gedeelte van de dag. En als ik in een gezelschap sta te dampen hoef ik geen rekening meer te houden met waar ik de damp naar toe uitblaas. Dat is voor mij wel het grootste voordeel want met de Smok tfv12 Prince kan ik een heel terras mistig dampen waarbij alle andere gasten mij een wat onvriendelijke blik toewerpen. De Breeze 2 is dus duidelijk een stuk discreter. Er zitten niet gelijk mensen met hun menukaarten te wapperen om hun bord nog te kunnen zien.

De zoektocht naar het ideale vapen

De eerste week is de Breeze 2 me prima bevallen. Ik ben halverwege de week dan ook overgestapt naar 6 mg nicotine. Toch merk ik dat 6mg nicotine met de Breeze 2 voor mij persoonlijk net niet genoeg is. Maar dat vind ik juist leuk aan het vapen, het blijft een zoektocht naar dat wat ik lekker vind en wat niet. Om deze zoektocht nog wat uit te breiden ben ik wat onderzoek gaan doen naar de Nicotine Salt. In het pakket van de Breeze 2 zit namelijk een tweede coil speciaal voor Nicotine Salt E-liquids. Ik heb dus vandaag de Watermeloen Chill Nicotine Salt E-liquid gekocht van Element. Deze ga ik dus ook proberen.

 

 

Nicotine Salts

Voor mij wordt dit ook de eerste keer vapen met Nicotine Salt E-juice. Dat ik eerder beschreef dat de Breeze 2 minder smaak gaf neem ik nu direct terug. Door de Nicotine Salt E-liquid proef ik de watermeloen net ze goed als wat ik ervaar met mijn Smok tfv12 Prince. Daarnaast is het gevoel in de keel aangenaam zacht ondanks de hoge nicotine.

De E-liquids zijn natuurlijk niet met elkaar te vergelijken de VG/PG verhoudingen liggen erg uit elkaar en de prijs trouwens ook. De prijs van Millers is namelijk €2,95 en die van Element €6.70. Maar het is goed om te weten dat de Breeze 2 ook een hele goede smaak afgeeft.

Nicotine Salt is echt wat anders dan de nicotine die in de normale E-liquid zit en is bedoeld voor het dampen met een lage wattage: 2%/20MG nicotine staat op het flesje. De nicotine wordt sneller in het lichaam opgenomen en lijkt daardoor veel meer op die van een sigaret. Ik hoef maar de helft aan trekjes te nemen als hiervoor. De Nicotine Salts mogen dan wel duurder zijn maar je doet er dus ook langer mee.

Merr te weten komen over Nicotine salts? lees dan deze blogpost: Wat zijn nicotine salts E-liquids

Voordelen van de Aspire Breeze 2

  • Makkelijk om mee te nemen.
  • Gebruikt een stuk minder E-juice.
  • Geschikt voor Nicotine Salts
  • 1000mah batterij kom je de dag mee door.
  • Geen super clouds
  • Interne batterij

Nadelen van de Aspire Breeze 2

  • Smaak is minder intens (mits met Nicotine Salts)
  • Minder snel voldaan gevoel (mits met Nicotine Salts)
  • Kan niet veel aanpassen naar voorkeur zoals bijvoorbeeld de wattage.

 

Conclusie

Ik raad deze Breeze 2 aan voor beginners en gevorderden. Voor beginners omdat het een geweldige manier is om met elektrisch roken te beginnen. En voor ervaren gebruikers goed om deze ernaast te hebben voor de momenten dat sub-ohm dampen misschien iets te veel van het goede is.

Ik was een beetje sceptisch over het dampen met een POD-System. Al met al heeft de Breeze 2 zich prima staande gehouden. In de loop van de week nam ik mijn Smok tfv12 Prince niet eens meer mee. Zeker voor onderweg en op het terras is het een fijn alternatief voor de wat zwaardere sub-ohm mods. Het grootste nadeel vind ik toch echt de smaak. Maar met de Nicotine Salts E-juice komt het aardig in de buurt van het sub-ohm dampen.

Nadat ik dit een serieuze kans heb gegeven, heeft het me echt overtuigd. Ik ga dan ook nog een hoop plezier beleven aan deze Breeze 2. Thuis zal ik toch echt de woonkamer blauw zetten met de sub-ohm maar naar mijn werk pak ik toch liever de Breeze 2 mee. Wel zal ik deze blijven gebruiken met de Nicotine Salts van Element. 

(Nicotine is een zeer verslavend product!  Elke E-sigaret is bedoeld om je van het roken af te helpen. Als niet roker is het dan ook helemaal geen toevoeging en wordt het ten zeerste afgeraden om er mee te beginnen).

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.